FASZEROWANE PAPRYKI!
August 28, 2016
Dla chcącego nic trudnego. Mimo pracy w niesamowicie dużej ilości godzin jesteśmy w stanie gotować sobie domowe obiadki. Tym razem przychodzę do Was z wykorzystaniem papryki, królowej jeśli chodzi o zawartość witaminy C. Tak właśnie! To nie cytryna, czy inne cytrusy mają w sobie największą ilość witaminy C, tylko papryka. Uwielbiam wszelkiego rodzaju warzywa grilowane, czy z piekarnika. Odpowiedni farsz i obiad gotowy. Bardzo proste, tanie i do tego szybkie. Veganie, czy tam wegetarianie mogą zrezygnować z sera, a także kurczaka. Jednak ja po kilku godzinach ciężkiej pracy i nie jedzenia mięsa przez parę dni, zatęskniłam za nim. Dla osób, które nie wyobrażają sobie jedzenia bez mięsa kaszę można zastąpić mięsem mielonym.
Składniki na farsz:
Kasza gryczana (1szklanka)
1 Cebula,
Mała cukinia,
Pietruszka,
Ser feta,
pieczarki (według uznania)
Sposób przygotowania:
Kaszę gotujemy. Na patelni smażymy cebulkę, następnie wrzucamy cukinie. Gdy cukinia zmięknie dodajemy pieczarki. Po ugotowaniu kaszy mieszamy wszystkie składniki ze sobą, jeszcze gotując przez kilka sekund. Pietruszkę dodać po wyłączeniu palnika. W międzyczasie należy przekroić paprykę i wydrążyć środek, tak aby było miejsce na farsz. Z podanego wyżej przepisu na farsz powinno starczyć na 4 papryki. Pieczemy w 180 stopniach na około 30 minut.
Pozdrawiam, Joanna
Papryki nie lubię, ale tutaj wygląda to mega apetycznie :)
OdpowiedzUsuńSmacznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńhttp://fasionsstyle.blogspot.com/
kocham papryke, a tu wyglada tak cudownie ze z wielka checia zjadlabym to danie ! :)
OdpowiedzUsuńdoblazness.blogspot.com
Większość warzyw w podobny sposób faszeruje :)
OdpowiedzUsuńAle fajnie wygląda ^^ ciekawe jak smakuje :D
OdpowiedzUsuńgrlfashion.blogspot.com
zapraszam:* odwdzięczam się za każdą obserwację :)
Musi być pyszne, ale niestety nie lubię papryki ;<
OdpowiedzUsuńPychotka, uwielbiam faszerowane papryki:)
OdpowiedzUsuńŚwietny, uniwersalny przepis. Uwielbiamy paprykę, więc oczywiście danie przypadło nam do gustu. Pozdrawiamy :)
OdpowiedzUsuńThank you for sharing! Have an awesome Monday.
OdpowiedzUsuńSTYLEFORMANKIND.COM
Bloglovin
Fajny przepis-na pewno go wykorzystam za jakiś czas
OdpowiedzUsuńPrzeapteczynie wygląda:) Uwielbiam tego typu dania:)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńgirl-with-passion.blogspot.com
Pozdrawiam i obserwuję :)
Taka faszerowana papryka kojarzy mi się właśnie z wakacyjnym obiadem :)
OdpowiedzUsuńOjej ale pycha!!! Aż zrobiłam się głodna. Wyglądają przepysznie.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko:)
Lovely post dear!Have a great weekend! xx
OdpowiedzUsuńCukinię faszerowaną jadłam, natomiast papryki jeszcze nie. Ciekawa jestem jak smakuje :)
OdpowiedzUsuń>FOXYDIET
Robię od czasu do czasu, raz paprykę, raz cukinię :)) i uwielbiam :))
OdpowiedzUsuńWspaniale to wygląda. Zdrowo, apetycznie i kolorowo :)
OdpowiedzUsuńJadłam paprykę faszerowaną z mięsem mielonym.. pycha :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie papryczki :)
OdpowiedzUsuńNie lubie papryki, ale mimo wszystko wygląda smakowicie. :)
OdpowiedzUsuńsiedze tu juz którąć godzine przy kompie i umieram z głoduu..
OdpowiedzUsuńThe White Print Blog
CGrabowska's Instagram
SNAPCHAT: CGRABOWSKALIVE
W te wakacje po raz pierwszy zrobiłam faszerowane papryki i... muszę to kiedyś powtórzyć ;) Moje były z jajkiem w środku :)
OdpowiedzUsuńCudeńka! Na pewno zrobię;)
OdpowiedzUsuńMój blog ♥ Serdecznie zapraszam na nowy post! Pozdrawiam.
bardzo lubię takie nadziewane papryki czy też bakłażany albo cukinie. ;) i też zwykle mimo długich godzin w pracy lubię zrobić sobie domowy obiadek i go zjeść. ;) a mój chłopak raczej sobie już nie wyobraża życia bez domowych obiadków, co trochę mnie martwi, bo za bardzo go rozpieściłam pod tym względem. ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie.
Uwielbiam je! Pycha :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie :*
Mogłabym Cię prosić o poklikanie w linki u mnie w najnowszym poście, będę Ci bardzo wdzięczna :)
Uwielbiam, z chęcią przetestuję Twój przepis.
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają i to jeszcze z naszą ukochaną kaszą gryczaną :)
OdpowiedzUsuńNo fajnie wyglądają ja nie jadałam jeszcze faszerowanych warzyw
OdpowiedzUsuńsmacznie wygląda :) Nie lubię kaszy ale może by mi przypadła mimo wszystko ta faszerowana papryka do gustu :)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za papryką, ale mimo to bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowane papryki :) tylko robię z ryżem, mięsem mielonym i pomidorami :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie, raz na jakiś czas lubię zjeść papryki przyrządzone w taki sposób :)
OdpowiedzUsuńSmacznie to wygląda. :)
OdpowiedzUsuńAleż pysznie to wygląda! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ♥,
yudemere
ja nie mogę jeść papryki - mój żołądek nie toleruje skórki papryki.zawsze jak ją zjem to od razu mnie boli, więc wole jej unikać ;x
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie!
ciemoszewska.blogspot.com
Smakowicie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie:
http://fasionsstyle.blogspot.com/
uwielbiam paprykę faszerowaną, ale co do witaminy C niestety nie mogę się zgodzić.. każda wyższa temperatura zabija nam witaminę.. aczkolwiek na surowo- i owszem ;)
OdpowiedzUsuńWygląda po prostu FENOMENALNIE! O MATKO, ALE BYM TO WSZAMAŁA!
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie. Muszę kiedyś spróbować wykonać ten przepis. A estetyka zdjęć jest genialna! :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny blog, obserwujemy. My wraz z chłopakiem dopiero zaczynamy więc liczymy na wzajemne wsparcie z Twojej strony! :) www.fitlov.blogspot.com
Bardzo lubię faszerowane papryki. Polecam sparzyć i zdjąć skórkę przed pieczeniem.
OdpowiedzUsuń