FASZEROWANE PAPRYKI!
August 28, 2016

Dla chcącego nic trudnego. Mimo pracy w niesamowicie dużej ilości godzin jesteśmy w stanie gotować sobie domowe obiadki. Tym razem przychodzę do Was z wykorzystaniem papryki, królowej jeśli chodzi o zawartość witaminy C. Tak właśnie! To nie cytryna, czy inne cytrusy mają w sobie największą ilość witaminy C, tylko papryka. Uwielbiam wszelkiego rodzaju warzywa grilowane, czy z piekarnika. Odpowiedni farsz i obiad gotowy. Bardzo proste, tanie i do tego szybkie. Veganie, czy tam wegetarianie mogą zrezygnować z sera, a także kurczaka. Jednak ja po kilku godzinach ciężkiej pracy i nie jedzenia mięsa przez parę dni, zatęskniłam za nim. Dla osób, które nie wyobrażają sobie jedzenia bez mięsa kaszę można zastąpić mięsem mielonym.


Składniki na farsz:
Kasza gryczana (1szklanka)
1 Cebula,
Mała cukinia,
Pietruszka,
Ser feta,
pieczarki (według uznania)

Sposób przygotowania:
Kaszę gotujemy.  Na patelni smażymy cebulkę, następnie wrzucamy cukinie. Gdy cukinia zmięknie dodajemy pieczarki. Po ugotowaniu kaszy mieszamy wszystkie składniki ze sobą, jeszcze gotując przez kilka sekund. Pietruszkę dodać po wyłączeniu palnika.  W międzyczasie należy przekroić paprykę i wydrążyć środek, tak aby było miejsce na farsz. Z podanego wyżej przepisu na farsz powinno starczyć na 4 papryki. Pieczemy w 180 stopniach na około 30 minut.

Pozdrawiam, Joanna



Komentarze

  1. Papryki nie lubię, ale tutaj wygląda to mega apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smacznie to wygląda :)

    http://fasionsstyle.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. kocham papryke, a tu wyglada tak cudownie ze z wielka checia zjadlabym to danie ! :)

    doblazness.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Większość warzyw w podobny sposób faszeruje :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale fajnie wygląda ^^ ciekawe jak smakuje :D

    grlfashion.blogspot.com
    zapraszam:* odwdzięczam się za każdą obserwację :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Musi być pyszne, ale niestety nie lubię papryki ;<

    OdpowiedzUsuń
  7. Pychotka, uwielbiam faszerowane papryki:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetny, uniwersalny przepis. Uwielbiamy paprykę, więc oczywiście danie przypadło nam do gustu. Pozdrawiamy :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Thank you for sharing! Have an awesome Monday.

    STYLEFORMANKIND.COM
    Bloglovin

    OdpowiedzUsuń
  10. Fajny przepis-na pewno go wykorzystam za jakiś czas

    OdpowiedzUsuń
  11. Przeapteczynie wygląda:) Uwielbiam tego typu dania:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Wygląda pysznie, na pewno wypróbuję :)
    girl-with-passion.blogspot.com
    Pozdrawiam i obserwuję :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Taka faszerowana papryka kojarzy mi się właśnie z wakacyjnym obiadem :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Ojej ale pycha!!! Aż zrobiłam się głodna. Wyglądają przepysznie.
    pozdrawiam cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Lovely post dear!Have a great weekend! xx

    OdpowiedzUsuń
  16. Cukinię faszerowaną jadłam, natomiast papryki jeszcze nie. Ciekawa jestem jak smakuje :)
    >FOXYDIET

    OdpowiedzUsuń
  17. Robię od czasu do czasu, raz paprykę, raz cukinię :)) i uwielbiam :))

    OdpowiedzUsuń
  18. Wspaniale to wygląda. Zdrowo, apetycznie i kolorowo :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Jadłam paprykę faszerowaną z mięsem mielonym.. pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Nie lubie papryki, ale mimo wszystko wygląda smakowicie. :)

    OdpowiedzUsuń
  21. siedze tu juz którąć godzine przy kompie i umieram z głoduu..
    The White Print Blog
    CGrabowska's Instagram
    SNAPCHAT: CGRABOWSKALIVE

    OdpowiedzUsuń
  22. W te wakacje po raz pierwszy zrobiłam faszerowane papryki i... muszę to kiedyś powtórzyć ;) Moje były z jajkiem w środku :)

    OdpowiedzUsuń
  23. bardzo lubię takie nadziewane papryki czy też bakłażany albo cukinie. ;) i też zwykle mimo długich godzin w pracy lubię zrobić sobie domowy obiadek i go zjeść. ;) a mój chłopak raczej sobie już nie wyobraża życia bez domowych obiadków, co trochę mnie martwi, bo za bardzo go rozpieściłam pod tym względem. ;)
    pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  24. Uwielbiam je! Pycha :)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie :*
    Mogłabym Cię prosić o poklikanie w linki u mnie w najnowszym poście, będę Ci bardzo wdzięczna :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Uwielbiam, z chęcią przetestuję Twój przepis.

    OdpowiedzUsuń
  26. Pięknie wyglądają i to jeszcze z naszą ukochaną kaszą gryczaną :)

    OdpowiedzUsuń
  27. No fajnie wyglądają ja nie jadałam jeszcze faszerowanych warzyw

    OdpowiedzUsuń
  28. smacznie wygląda :) Nie lubię kaszy ale może by mi przypadła mimo wszystko ta faszerowana papryka do gustu :)

    OdpowiedzUsuń
  29. Nie przepadam za papryką, ale mimo to bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  30. Uwielbiam faszerowane papryki :) tylko robię z ryżem, mięsem mielonym i pomidorami :)

    OdpowiedzUsuń
  31. Wygląda bardzo smacznie, raz na jakiś czas lubię zjeść papryki przyrządzone w taki sposób :)

    OdpowiedzUsuń
  32. Ależ pysznie to wygląda! :)

    Pozdrawiam ♥,
    yudemere

    OdpowiedzUsuń
  33. ja nie mogę jeść papryki - mój żołądek nie toleruje skórki papryki.zawsze jak ją zjem to od razu mnie boli, więc wole jej unikać ;x
    wygląda smakowicie!

    ciemoszewska.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  34. Smakowicie wygląda! :)
    Zapraszam do mnie:
    http://fasionsstyle.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  35. uwielbiam paprykę faszerowaną, ale co do witaminy C niestety nie mogę się zgodzić.. każda wyższa temperatura zabija nam witaminę.. aczkolwiek na surowo- i owszem ;)

    OdpowiedzUsuń
  36. Wygląda po prostu FENOMENALNIE! O MATKO, ALE BYM TO WSZAMAŁA!

    OdpowiedzUsuń
  37. Wygląda przepysznie. Muszę kiedyś spróbować wykonać ten przepis. A estetyka zdjęć jest genialna! :)
    Bardzo fajny blog, obserwujemy. My wraz z chłopakiem dopiero zaczynamy więc liczymy na wzajemne wsparcie z Twojej strony! :) www.fitlov.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  38. Bardzo lubię faszerowane papryki. Polecam sparzyć i zdjąć skórkę przed pieczeniem.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz