- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
OWSIANKA NA POCZĄTEK DNIA!
April 21, 2015
Spośród wszystkich zbóż, to akurat owies jest nie tylko najbogatszy w białko, ale i w doskonały zestaw aminokwasów. Jedzona z jogurtem czy mlekiem dostarcza energii i pobudza nasze komórki mózgowe do działania, ale weganie też znajdą coś dla siebie. Owsiankę spokojnie można robić na wodzie i smakuje równie dobrze.
Warto dodać, że owies zawiera substancje antydepresyjne i sprzyjają likwidowaniu złego nastroju. No i co jest według mnie najważniejsze,ma dużą zawartość błonnika! O genialnym działaniu błonnika już pisałam TUTAJ. Pewnie mało kto o tym wie, ale owsianka zajmuje trzecie miejsce zaraz po owocach palmy akai i czosnku na najzdrowszy posiłek świata :) Obecnie po owsiankę sięgają wszyscy, poczynając od sportowców, przez modelki, a kończąc na osobach odchudzających się. Dawniej w angielskich kopalniach, górnicy sięgali po te danie, by mieć więcej energii do pracy. Jedna porcja takich płatków owsianych dostarcza:
- witaminę B6 – która poprawia pamięć i koncentrację, zapobiega występowaniu anemii,
- witaminę B1 i kwas pantotenowy – które przeciwdziałają zmęczeniu i rozdrażnieniu, korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci
Cały proces zajmie Ci do 5 minut. Do garnuszka wrzuć około 4 łyżki płatków owsianych, łyżkę siemię lnianego. Następnie ulubiony owoc, bakalie i dodaj mleko/wodę. Postaw na ogień i gotuj do 2 minut :) Jeśli chodzi o dodawanie owoców, to kolejność jest dowolna. Można przed gotowaniem owsianki lub po. Tak naprawdę porcję składników ustalasz sobie sam/sama.Warto dodać przyprawy, np. cynamon, który pozwala dodatkowo usunąć toksyny z organizmu.
Owies i jego przetwory kompleksowo pokrywają zapotrzebowanie na składniki odżywcze organizmu. Sportowcy cenią płatki owsiane
za to, że są źródłem siły, kobiety za właściwości odchudzające i
odmładzające, a lekarze korzystają z ich działania leczniczego i
ochronnego. Przekonaj się, że warto jeść owsiankę.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/warto-jesc-owsianke-wartosc-odzywcza-platkow-owsianych_36394.html
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/warto-jesc-owsianke-wartosc-odzywcza-platkow-owsianych_36394.html
Owies i jego przetwory kompleksowo pokrywają zapotrzebowanie na składniki odżywcze organizmu. Sportowcy cenią płatki owsiane
za to, że są źródłem siły, kobiety za właściwości odchudzające i
odmładzające, a lekarze korzystają z ich działania leczniczego i
ochronnego. Przekonaj się, że warto jeść owsiankę.
W ostatnich latach płatki owsiane wróciły na nasze stoły - to dobrze, bo ich wartość odżywczą trudno przecenić. Istnieją dowody, że owies uprawiano w północnej i środkowej Europie w epoce brązu, czyli 1800-700 lat p.n.e. Jeszcze w średniowieczu owsianka
była podstawą wyżywienia ludności Europy, a dla angielskich górników
był to idealny posiłek dający siłę i wytrzymałość do ciężkiej pracy.
W zarodku oraz bielmie ziaren owsa jest dużo witaminy E, silnego przeciwutleniacza, chroniącego komórki i spowalniającego procesy starzenia. W kilogramie ziarna jest jej od 15 do 48 mg, w płatkach nieco mniej. Owies to także cenne źródło flawonoidów, pełniących rolę podobną do witamin. Flawonoidów w zbożach jest niewiele, a owies jest wyjątkiem.
Z kolei frakcja nierozpuszczalna błonnika zawartego w owsiance m.in. poprawia pracę jelit, wiąże nadmiar kwasu solnego w żołądku, pomaga więc przy nadkwasocie i zgadze, i daje uczucie sytości, pozwalając zmniejszyć kaloryczność posiłków.
Płatki owsiane: bogactwo witamin i minerałów
Spośród wszystkich zbóż, ziarno owsa jest nie tylko najbogatsze w białko, ale także wyposażone w najlepszy zestaw aminokwasów. Kto zjada je z produktami mlecznymi, dostarcza organizmowi wszystkich potrzebnych aminokwasów. Talerz płatków owsianych z mlekiem lub jogurtem zapewnia komórkom mózgowym i nerwowym porcję witaminy B6, która poprawia pamięć i koncentrację oraz szybsze przyswajanie wiedzy. Witamina B1 i kwas pantotenowy przeciwdziałają narastającemu zmęczeniu oraz rozdrażnieniu, zarówno podczas wysiłku fizycznego, jak i umysłowego. Owies zawiera też substancje działające antydepresyjnie i likwidujące zły nastrój (wspomniane witaminy z grupy B, a także selen i magnez niezbędne dla mózgu i systemu przewodzenia nerwowego).W zarodku oraz bielmie ziaren owsa jest dużo witaminy E, silnego przeciwutleniacza, chroniącego komórki i spowalniającego procesy starzenia. W kilogramie ziarna jest jej od 15 do 48 mg, w płatkach nieco mniej. Owies to także cenne źródło flawonoidów, pełniących rolę podobną do witamin. Flawonoidów w zbożach jest niewiele, a owies jest wyjątkiem.
Płatki owsiane - źródło błonnika
Owies jest rekordzistą wśród zbóż pod względem zawartości błonnika, zwłaszcza jego najcenniejszej frakcji rozpuszczalnej. Pełne ziarno składa się w 1/3 z błonnika, z czego 1/5 jest rozpuszczalna w wodzie. Ma to bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie, bo błonnik w takich proporcjach najlepiej obniża poziom cholesterolu, ale też zapobiega wielu chorobom. Błonnik rozpuszczalny w owsie to głównie beta-glukan. Ten węglowodan złożony ma zdolność tworzenia w przewodzie pokarmowym lepkich żeli odpornych na działanie enzymów trawiennych. Powleka szczelnie śluzówkę przewodu pokarmowego i kiedy trzeba, zachowuje się jak płynny opatrunek. Ma też właściwości prebiotyczne - jest pożywką dla „dobrych” bakterii, które częściowo go rozkładają. Beta-glukan spowalnia procesy przyswajania cukrów, zapobiega więc otyłości i cukrzycy typu 2, wiąże kwasy tłuszczowe oraz substancje toksyczne i zwiększa ich wydalanie, zapobiega namnażaniu się komórek nowotworowych. Udowodniono też, że wzmacnia układ immunologiczny, bo pobudza do większej aktywności fagocyty odpowiedzialne za wchłanianie bakterii, wirusów, które atakują organizm.Z kolei frakcja nierozpuszczalna błonnika zawartego w owsiance m.in. poprawia pracę jelit, wiąże nadmiar kwasu solnego w żołądku, pomaga więc przy nadkwasocie i zgadze, i daje uczucie sytości, pozwalając zmniejszyć kaloryczność posiłków.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/warto-jesc-owsianke-wartosc-odzywcza-platkow-owsianych_36394.html
Owies i jego przetwory kompleksowo pokrywają zapotrzebowanie na składniki odżywcze organizmu. Sportowcy cenią płatki owsiane
za to, że są źródłem siły, kobiety za właściwości odchudzające i
odmładzające, a lekarze korzystają z ich działania leczniczego i
ochronnego. Przekonaj się, że warto jeść owsiankę.
W ostatnich latach płatki owsiane wróciły na nasze stoły - to dobrze, bo ich wartość odżywczą trudno przecenić. Istnieją dowody, że owies uprawiano w północnej i środkowej Europie w epoce brązu, czyli 1800-700 lat p.n.e. Jeszcze w średniowieczu owsianka
była podstawą wyżywienia ludności Europy, a dla angielskich górników
był to idealny posiłek dający siłę i wytrzymałość do ciężkiej pracy.
W zarodku oraz bielmie ziaren owsa jest dużo witaminy E, silnego przeciwutleniacza, chroniącego komórki i spowalniającego procesy starzenia. W kilogramie ziarna jest jej od 15 do 48 mg, w płatkach nieco mniej. Owies to także cenne źródło flawonoidów, pełniących rolę podobną do witamin. Flawonoidów w zbożach jest niewiele, a owies jest wyjątkiem.
Z kolei frakcja nierozpuszczalna błonnika zawartego w owsiance m.in. poprawia pracę jelit, wiąże nadmiar kwasu solnego w żołądku, pomaga więc przy nadkwasocie i zgadze, i daje uczucie sytości, pozwalając zmniejszyć kaloryczność posiłków.
Płatki owsiane: bogactwo witamin i minerałów
Spośród wszystkich zbóż, ziarno owsa jest nie tylko najbogatsze w białko, ale także wyposażone w najlepszy zestaw aminokwasów. Kto zjada je z produktami mlecznymi, dostarcza organizmowi wszystkich potrzebnych aminokwasów. Talerz płatków owsianych z mlekiem lub jogurtem zapewnia komórkom mózgowym i nerwowym porcję witaminy B6, która poprawia pamięć i koncentrację oraz szybsze przyswajanie wiedzy. Witamina B1 i kwas pantotenowy przeciwdziałają narastającemu zmęczeniu oraz rozdrażnieniu, zarówno podczas wysiłku fizycznego, jak i umysłowego. Owies zawiera też substancje działające antydepresyjnie i likwidujące zły nastrój (wspomniane witaminy z grupy B, a także selen i magnez niezbędne dla mózgu i systemu przewodzenia nerwowego).W zarodku oraz bielmie ziaren owsa jest dużo witaminy E, silnego przeciwutleniacza, chroniącego komórki i spowalniającego procesy starzenia. W kilogramie ziarna jest jej od 15 do 48 mg, w płatkach nieco mniej. Owies to także cenne źródło flawonoidów, pełniących rolę podobną do witamin. Flawonoidów w zbożach jest niewiele, a owies jest wyjątkiem.
Płatki owsiane - źródło błonnika
Owies jest rekordzistą wśród zbóż pod względem zawartości błonnika, zwłaszcza jego najcenniejszej frakcji rozpuszczalnej. Pełne ziarno składa się w 1/3 z błonnika, z czego 1/5 jest rozpuszczalna w wodzie. Ma to bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie, bo błonnik w takich proporcjach najlepiej obniża poziom cholesterolu, ale też zapobiega wielu chorobom. Błonnik rozpuszczalny w owsie to głównie beta-glukan. Ten węglowodan złożony ma zdolność tworzenia w przewodzie pokarmowym lepkich żeli odpornych na działanie enzymów trawiennych. Powleka szczelnie śluzówkę przewodu pokarmowego i kiedy trzeba, zachowuje się jak płynny opatrunek. Ma też właściwości prebiotyczne - jest pożywką dla „dobrych” bakterii, które częściowo go rozkładają. Beta-glukan spowalnia procesy przyswajania cukrów, zapobiega więc otyłości i cukrzycy typu 2, wiąże kwasy tłuszczowe oraz substancje toksyczne i zwiększa ich wydalanie, zapobiega namnażaniu się komórek nowotworowych. Udowodniono też, że wzmacnia układ immunologiczny, bo pobudza do większej aktywności fagocyty odpowiedzialne za wchłanianie bakterii, wirusów, które atakują organizm.Z kolei frakcja nierozpuszczalna błonnika zawartego w owsiance m.in. poprawia pracę jelit, wiąże nadmiar kwasu solnego w żołądku, pomaga więc przy nadkwasocie i zgadze, i daje uczucie sytości, pozwalając zmniejszyć kaloryczność posiłków.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/warto-jesc-owsianke-wartosc-odzywcza-platkow-owsianych_36394.html
Owies i jego przetwory kompleksowo pokrywają zapotrzebowanie na składniki odżywcze organizmu. Sportowcy cenią płatki owsiane
za to, że są źródłem siły, kobiety za właściwości odchudzające i
odmładzające, a lekarze korzystają z ich działania leczniczego i
ochronnego. Przekonaj się, że warto jeść owsiankę.
W ostatnich latach płatki owsiane wróciły na nasze stoły - to dobrze, bo ich wartość odżywczą trudno przecenić. Istnieją dowody, że owies uprawiano w północnej i środkowej Europie w epoce brązu, czyli 1800-700 lat p.n.e. Jeszcze w średniowieczu owsianka
była podstawą wyżywienia ludności Europy, a dla angielskich górników
był to idealny posiłek dający siłę i wytrzymałość do ciężkiej pracy.
W zarodku oraz bielmie ziaren owsa jest dużo witaminy E, silnego przeciwutleniacza, chroniącego komórki i spowalniającego procesy starzenia. W kilogramie ziarna jest jej od 15 do 48 mg, w płatkach nieco mniej. Owies to także cenne źródło flawonoidów, pełniących rolę podobną do witamin. Flawonoidów w zbożach jest niewiele, a owies jest wyjątkiem.
Z kolei frakcja nierozpuszczalna błonnika zawartego w owsiance m.in. poprawia pracę jelit, wiąże nadmiar kwasu solnego w żołądku, pomaga więc przy nadkwasocie i zgadze, i daje uczucie sytości, pozwalając zmniejszyć kaloryczność posiłków.
Płatki owsiane: bogactwo witamin i minerałów
Spośród wszystkich zbóż, ziarno owsa jest nie tylko najbogatsze w białko, ale także wyposażone w najlepszy zestaw aminokwasów. Kto zjada je z produktami mlecznymi, dostarcza organizmowi wszystkich potrzebnych aminokwasów. Talerz płatków owsianych z mlekiem lub jogurtem zapewnia komórkom mózgowym i nerwowym porcję witaminy B6, która poprawia pamięć i koncentrację oraz szybsze przyswajanie wiedzy. Witamina B1 i kwas pantotenowy przeciwdziałają narastającemu zmęczeniu oraz rozdrażnieniu, zarówno podczas wysiłku fizycznego, jak i umysłowego. Owies zawiera też substancje działające antydepresyjnie i likwidujące zły nastrój (wspomniane witaminy z grupy B, a także selen i magnez niezbędne dla mózgu i systemu przewodzenia nerwowego).W zarodku oraz bielmie ziaren owsa jest dużo witaminy E, silnego przeciwutleniacza, chroniącego komórki i spowalniającego procesy starzenia. W kilogramie ziarna jest jej od 15 do 48 mg, w płatkach nieco mniej. Owies to także cenne źródło flawonoidów, pełniących rolę podobną do witamin. Flawonoidów w zbożach jest niewiele, a owies jest wyjątkiem.
Płatki owsiane - źródło błonnika
Owies jest rekordzistą wśród zbóż pod względem zawartości błonnika, zwłaszcza jego najcenniejszej frakcji rozpuszczalnej. Pełne ziarno składa się w 1/3 z błonnika, z czego 1/5 jest rozpuszczalna w wodzie. Ma to bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie, bo błonnik w takich proporcjach najlepiej obniża poziom cholesterolu, ale też zapobiega wielu chorobom. Błonnik rozpuszczalny w owsie to głównie beta-glukan. Ten węglowodan złożony ma zdolność tworzenia w przewodzie pokarmowym lepkich żeli odpornych na działanie enzymów trawiennych. Powleka szczelnie śluzówkę przewodu pokarmowego i kiedy trzeba, zachowuje się jak płynny opatrunek. Ma też właściwości prebiotyczne - jest pożywką dla „dobrych” bakterii, które częściowo go rozkładają. Beta-glukan spowalnia procesy przyswajania cukrów, zapobiega więc otyłości i cukrzycy typu 2, wiąże kwasy tłuszczowe oraz substancje toksyczne i zwiększa ich wydalanie, zapobiega namnażaniu się komórek nowotworowych. Udowodniono też, że wzmacnia układ immunologiczny, bo pobudza do większej aktywności fagocyty odpowiedzialne za wchłanianie bakterii, wirusów, które atakują organizm.Z kolei frakcja nierozpuszczalna błonnika zawartego w owsiance m.in. poprawia pracę jelit, wiąże nadmiar kwasu solnego w żołądku, pomaga więc przy nadkwasocie i zgadze, i daje uczucie sytości, pozwalając zmniejszyć kaloryczność posiłków.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/warto-jesc-owsianke-wartosc-odzywcza-platkow-owsianych_36394.html
Owies i jego przetwory kompleksowo pokrywają zapotrzebowanie na składniki odżywcze organizmu. Sportowcy cenią płatki owsiane
za to, że są źródłem siły, kobiety za właściwości odchudzające i
odmładzające, a lekarze korzystają z ich działania leczniczego i
ochronnego. Przekonaj się, że warto jeść owsiankę.
W ostatnich latach płatki owsiane wróciły na nasze stoły - to dobrze, bo ich wartość odżywczą trudno przecenić. Istnieją dowody, że owies uprawiano w północnej i środkowej Europie w epoce brązu, czyli 1800-700 lat p.n.e. Jeszcze w średniowieczu owsianka
była podstawą wyżywienia ludności Europy, a dla angielskich górników
był to idealny posiłek dający siłę i wytrzymałość do ciężkiej pracy.
W zarodku oraz bielmie ziaren owsa jest dużo witaminy E, silnego przeciwutleniacza, chroniącego komórki i spowalniającego procesy starzenia. W kilogramie ziarna jest jej od 15 do 48 mg, w płatkach nieco mniej. Owies to także cenne źródło flawonoidów, pełniących rolę podobną do witamin. Flawonoidów w zbożach jest niewiele, a owies jest wyjątkiem.
Z kolei frakcja nierozpuszczalna błonnika zawartego w owsiance m.in. poprawia pracę jelit, wiąże nadmiar kwasu solnego w żołądku, pomaga więc przy nadkwasocie i zgadze, i daje uczucie sytości, pozwalając zmniejszyć kaloryczność posiłków.
Płatki owsiane: bogactwo witamin i minerałów
Spośród wszystkich zbóż, ziarno owsa jest nie tylko najbogatsze w białko, ale także wyposażone w najlepszy zestaw aminokwasów. Kto zjada je z produktami mlecznymi, dostarcza organizmowi wszystkich potrzebnych aminokwasów. Talerz płatków owsianych z mlekiem lub jogurtem zapewnia komórkom mózgowym i nerwowym porcję witaminy B6, która poprawia pamięć i koncentrację oraz szybsze przyswajanie wiedzy. Witamina B1 i kwas pantotenowy przeciwdziałają narastającemu zmęczeniu oraz rozdrażnieniu, zarówno podczas wysiłku fizycznego, jak i umysłowego. Owies zawiera też substancje działające antydepresyjnie i likwidujące zły nastrój (wspomniane witaminy z grupy B, a także selen i magnez niezbędne dla mózgu i systemu przewodzenia nerwowego).W zarodku oraz bielmie ziaren owsa jest dużo witaminy E, silnego przeciwutleniacza, chroniącego komórki i spowalniającego procesy starzenia. W kilogramie ziarna jest jej od 15 do 48 mg, w płatkach nieco mniej. Owies to także cenne źródło flawonoidów, pełniących rolę podobną do witamin. Flawonoidów w zbożach jest niewiele, a owies jest wyjątkiem.
Płatki owsiane - źródło błonnika
Owies jest rekordzistą wśród zbóż pod względem zawartości błonnika, zwłaszcza jego najcenniejszej frakcji rozpuszczalnej. Pełne ziarno składa się w 1/3 z błonnika, z czego 1/5 jest rozpuszczalna w wodzie. Ma to bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie, bo błonnik w takich proporcjach najlepiej obniża poziom cholesterolu, ale też zapobiega wielu chorobom. Błonnik rozpuszczalny w owsie to głównie beta-glukan. Ten węglowodan złożony ma zdolność tworzenia w przewodzie pokarmowym lepkich żeli odpornych na działanie enzymów trawiennych. Powleka szczelnie śluzówkę przewodu pokarmowego i kiedy trzeba, zachowuje się jak płynny opatrunek. Ma też właściwości prebiotyczne - jest pożywką dla „dobrych” bakterii, które częściowo go rozkładają. Beta-glukan spowalnia procesy przyswajania cukrów, zapobiega więc otyłości i cukrzycy typu 2, wiąże kwasy tłuszczowe oraz substancje toksyczne i zwiększa ich wydalanie, zapobiega namnażaniu się komórek nowotworowych. Udowodniono też, że wzmacnia układ immunologiczny, bo pobudza do większej aktywności fagocyty odpowiedzialne za wchłanianie bakterii, wirusów, które atakują organizm.Z kolei frakcja nierozpuszczalna błonnika zawartego w owsiance m.in. poprawia pracę jelit, wiąże nadmiar kwasu solnego w żołądku, pomaga więc przy nadkwasocie i zgadze, i daje uczucie sytości, pozwalając zmniejszyć kaloryczność posiłków.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/warto-jesc-owsianke-wartosc-odzywcza-platkow-owsianych_36394.html
Uwielbiam owsianki! Często zaczynam z nią dzień :)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie to wygląda :) ja bardzo lubię owsianki :)
OdpowiedzUsuńNie mogę się doczekać smaku polskich, soczystych truskawek :) Narobiłaś mi apetytu, a niestety te z importu nie należą do najlepszych.
OdpowiedzUsuńoj.. jak mi tęskno do świeżych, prawdziwych truskawek.. :)
OdpowiedzUsuńCzekam na połowę maja, kiedy to pojawią się te naaajlepsze :)
Pyszne śniadanie :)
Wygląda bardzo apetycznie:) Już się nie mogę doczekać truskawek w moim ogrodzie:)
OdpowiedzUsuńPo dłuższym czasie przejadła mi się, więc teraz sięgam po nią od czasu do czasu. :)
OdpowiedzUsuńMniam, przepysznie wygląda, z owocami najlepsza:) Ja z moich płatków owsianych mam zamiar zrobić granolę, na razie dodaję do kanapek otręby owsiane, bo tak jak piszesz podobno ten owies taki zdrowy:) Dziękuje za ostatni przemiły komentarz, pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuńciekawe śniadanko. dołączam do obserwatorów :*
OdpowiedzUsuńNa taką szybką owsiankę to bym się skusiła :)
OdpowiedzUsuńKiedyś nienawidziłam, dzisiaj moje ulubione śniadanie zaraz po pełnoziarnistych grzankach z masłem orzechowym :D
OdpowiedzUsuńtry-to-touch-the-clouds.blogspot.com
mniam :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię owsianki na śniadanie. Ja swoje robię z dodatkiem jajka, no ale nie są wegańskie;)
OdpowiedzUsuńNie miałam pojęcia o takim rankingu najzdrowszych posiłków świata. To tylko utwierdza, aby jeść owsianki;)
Zaczyna dzień od takie owocowej owsianki ! naprawdę super śniadanie !
OdpowiedzUsuńhttp://www.khatstyle.blogspot.com/
fajny pomysł na śniadanko :)
OdpowiedzUsuńobserwuje, moge liczyc na rewanż ? :)
klaudixiblog.blogspot.com
Ale mi zrobiłaś smaka ❤️
OdpowiedzUsuńBlue-citruss.blogspot.com ❤️
Ostatnio przygotowuje owsiankę na każde śniadanie, wychodzi na prawdę smakowita ;)
OdpowiedzUsuńja owsiankę zawsze jem na drugie śniadanie ;-)
OdpowiedzUsuńSandicious
Wygląda przepysznie ! Ale tęsknie za truskawkami!
OdpowiedzUsuńCiekawy post :) wy-stardoll.blogspot.com
OdpowiedzUsuńMniam, mega smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo apetycznie!! pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńmniammmm!!! wyglada to bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńpewnie to się wyda dziwne ale jeszcze nigdy nie jadłam owsianki ;)
OdpowiedzUsuńSwietne zdrowe sniadanie na dobry poczatek dnia
OdpowiedzUsuńuwielbiam :3
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie i życzę cudownego weekendu :)
Anru,
Uwielbiam takie śniadanko:)
OdpowiedzUsuńPyszne jedzonko :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko :))
woman-with-class.blogspot.com
zawsze owsianka kojarzyła mi się z mlekiem, a tutaj u Ciebie czytam, że można dodać wodę. i tak mnie to zaciekawiło, że będę musiała spróbować. z mlekiem owsianka niestety odpada, bo nie przepadam za nim, ale może woda będzie wybawieniem. jakoś wcześniej o tym nie pomyślałam. ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam.
http://poprostumadusia.blogspot.com/
Ale pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńuwielbiam owsianki !
OdpowiedzUsuńwitaj swietny blog :)
OdpowiedzUsuńbardzo fajne porady :) dzieki
asijablog.blogspot.com